Makaleler

Değer Kaybı Hesabı Nasıl Yapılr

Değer Kaybı Hesabı Nasıl Yapılr

Araç Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır?

Hasar gören ve hasar sonrası tamirden geçen araçlar oluşan değer kaybı sonucu, ikinci el piyasada değeri maddi kayba uğrayacaktır.

Ne yazık ki araçlar hasar aldıktan sonra tam anlamıyla tamir edilip tüm parçaları en iyi şekilde korunsa da değer kaybı meydana gelmektedir. Özellikle hasar sonrası değiştirilen araç parçaları ciddi oranlarda değer kaybına neden olmaktadır.

Araç Değer Kaybı Oranı Tüm Araçlar İçin Aynı mıdır?

Araç değer kaybının oranları belli kriterlere göre değişlik gösteriyor. Bu kriterler, araç değer kaybı hesaplamasına etki ederek farklı sonuçları ortaya koyuyor.

Değer kaybının hesaplamasında; hasar gören aracın kaporta ve mekanik hasarları, markası, modeli, kullanım şekli ve ikinci el piyasasındaki koşulları baz alınarak değer kaybının boyutunu tespit etmek gerekir.

Araçların değer kaybı hesaplamalarında kullanılan değişkenlerde ülkemizdeki koşulların ve ikinci el araç alımlarını etkileyen faktörlerin etkisi büyüktür. Araç değer kaybı hesaplamasında kullanılan bilgilere genel olarak aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

Araç Değer Kaybı Hesaplamasında Etkili Faktörler

Aracın piyasadaki tercih durumu,
Aracın piyasada tercih edilirliği,
Aracın yaptığı km,
Yedek parçalarına ulaşım kolaylığı,
İşlem gören araç parçası sayısı,
Boya onarımı,
Değişim yapılan parçanın araçtaki konumu,
Kullanılan yedek parçasının türü,
Parça değişiminin nasıl yapıldığı,
Geçmiş hasar durumu ve detayları,
Onarımın yapılıp yapılmadığı,
Onarımın yetkili serviste yapılıp yapılmadığı

Tanıtım Videosu

Müşteri Yorumları

  • Samsunda oto ekspertiz denilince düşünmeden tavsiye debileceğim profesyonel hizmet veren bir firma. Sedat Gözbüyük
  • Daha önce ikinci el araç alıp satarken hangi ustaya götürelim kim bu işten daha iyi anlar diye hep düşünürdk ve güvenilir bir sonuç alacağımızdanda pek emin olamazdık. Artık araba alacağım zaman geleceğim adres belli. Mustafa Yıldırım
  • Araba alıp satımı yapan biri olarak alırkende satarkende içimiz rahat. Samsun Oto Ekspertizin testleri kesinlikle güvenilir Celil Korkmaz
  • Bir arkadaşımın tavsiysi ile geldim ve artık ben arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Samsunda Computest ve detaylı oto ekspertizinde kesinlikle en iyisi Ferit Ceylan

Tanıtım Videosu

scroll up